De Arnhorst

Het huidige schoolgebouw, heette vroeger villa de "Arnhorst", dat betekent Arendsnest. De school is een warm nest voor de kinderen, ouders en medewerkers. De leerkrachten leren de kinderen veilig uit te vliegen en vertrouwen op hun krachten. Bij de kleuters gaan we uit van Ervaringsgericht Onderwijs (EGO). Onlangs is het hele team geschoold in het lesgeven aan meerbegaafde kinderen; uiteraard zijn alle kinderen welkom.

Om aan de moderne eisen van goed onderwijs te voldoen is de school gerenoveerd en uitgebreid. In 2011 heeft de school acht volwaardige leslokalen, een nieuw speelleerlokaal en een ruimte voor de peuterspeelzaal cq. de BSO. De school wordt omringd door een mooie bosrijke omgeving, een groot speelterrein met diverse speeltoestellen, een besloten kleuterplein en een grasveld.

In oktober 1912 werd gestart met de bouw van de villa in opdracht van de toekomstige bewoner, jonkheer Herman Marinus van der Wijck, geboren op 26 mei 1843 aan de Bezuidenhout 64 te 's-Gravenhage. Hij was van 1894 tot 1897 minister van Marine in Djojakarta en overleed op 8 december 1932. De laatste eigenaar van de villa was de heer E.J.H. de Graaf, die de "Arnhorst " in 1956 aan de vereniging verkocht.Door onderstaande link komt u op onze site:
http://www.de-arnhorst.nl

deze website is gerealiseerd door Heutink ICT